Как най-голямата верига магазини в Германия стана конкурент на Apple и Google

Германската AldiГерманската Aldi са класическият пример за дискаунтър – верига магазини за бързооборотни стоки, в която изборът на стоки е малък, но за сметка на това и цената е ниска. Защо обаче един такъв бизнес би започнал да продава наред с хранителни стоки и музикална услуга? Разбира се, за пари.

Пазарът на стрийминг музика в Германия през първата половина на 2015 се е увеличил с 87% спрямо същия период на предходната. Става дума за пазар с 686 милиона евро оборот, който тепърва ще расте още.

Ето защо една от най-големите вериги в страната пусна на пазара своя продукт „Aldi life“, съобщават германските медии. Услугата струва 7,99 евро на месец и позволява легалното слушане на хиляди албуми и изпълнители.

Aldi не за първи път излиза с неочаквана за супермаркет услуга. Компанията отдавна предлага предплатени мобилни услуги, които са сред най-евтините в Германия. Както за тях, така и за новия си музикален продукт, веригата разчита на достъпа си до милиони потребители всеки ден, които преминават през касите на нейните магазини.

Тук е мястото да отбележим, че стрийминг услугите за музика набират скорост в цял свят и вече утвърдени компании като Apple и Googleпуснаха на пазарасвои варианти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *