Как технологиите драстично променят живота ни

През следващите години, вследствие на новите технологии и иноваци, животът ни ще се промени в много аспекти. Това показва доклад на Toshiba, изготвен съвместно с лондонския футуролог доктор Иън Пиърсън, пише TechNews.bg.

До 2020 г.самостоятелно управляемите колище започнат да се появяват по нашите пътища. Вместо за шофиране, собствениците ще могат да използват времето за пътуване за работа или почивка, е една от прогнозите.

Също така, до края на десетилетиетодисплеите ще станат значително по-евтинии ще се появят на различни места из дома, офиса и автомобила – например домашен таблет за съобщения на вратата на хладилника.

Очаква се широка гама относими технологии за виртуална и добавена реалност. Голяма част от обработката и писането към 2020 г. ще се основава на така наречената хибридна технология.

Към края на десетилетиетоинтернет на вещите (IoT)ще стане много по-развит и нашите домове и офиси ще бъдат населени с широка гама от устройства, изпълняващи различни роли.

Ние няма да имаме домове, пълни с роботи, в следващите 5 години, номного компании ще започнат да използват роботив приемни и чакални за различни помощни роли.

До 2025 г. визуалната комуникация ще бъде много по-развита и ще използва 3D и дорихолографски изображенияв голяма част от нашето ежедневие.

Мобилен хъб.Развиващият се процес на минимализация и миниатюризация означава, че ще имаме много малки ИТ устройства по себе си, всяко от които ще изпълнява различни функции, като например идентификация и сигурност или аватар за добавена реалност. Някои от тях ще бъдат просто бижута, които ще са дигитално контролирани.

Видео татуировки.Вече видяхме прототипни демонстрации на електроника, отпечатана върху тънки мембрани, предназначени да се прилепват добре към повърхността на кожата с цел медицинско наблюдение. До 2025 г. тези печатни мембрани ще включват възможности за екран, а вероятно дори и чувствителност на допир, така че ще могат да ни служат като допълнителни дисплеи.

Голяма част от работата, извършвана днес от различни специалисти и бизнес професионалисти, ще се извършва от компютри през 2025 г. с помощта на силно напреднали системи за изкуствен интелект.
Изкуственият интелектпостепенно ще бъде приет като приятел и хората ще изграждат емоционална връзка с него.

След 10 години някои електронни устройства ще се захранват от електронни компоненти, нареченисуперкондензатори вместо батерии, които ще се зареждат от устройства, вградени в мебелите.

През 2035 г. ще имаме много роботи, които ще споделят нашата ежедневна среда, с реалистична човешки вид и персоналност, способни да комуникират добре дори и с езика на жестовете.

Дигитален грим.Отпечатаната електроника, използвана през 2025 г. за видео татуировки, може да се развие в невидимо отпечатана верига по цялата повърхност на кожата – дигитален грим, който може да бъде програмиран да се променя през деня според местоположението, времето или друг контекст.

Интерфейси за разпознаване на мислите. През 2035 г. разпознаването на мислите ще бъде често срещано, заедно с разпознаването на жестове и изражения, базирано на изключително напреднал изкуствен интелект, който ще ви познава по-добре отколкото вие самите.

Съзнателни асистенти, базирани на изкуствен интелект. Невидимите компютри ще са навсякъде около нас. Устройствата за обработване и съхранение, всички комуникации и сензори ще са изключително малки, навсякъде около нас. Облачните решения вече няма да бъдат под формата на централизирани сървърни ферми, а истински облак с множество устройства, разпрострели се като фина мъгла през нашия свят. Резултатът ще бъде смарт заобикаляща ни среда, която разбира и изпълнява прости гласови команди.

Изцяло сетивна виртуална реалност.Виртуалната реалност ще бъде позната на много хора още преди 2020 г. и макар образите и звуците да могат да бъдат вече пресъздавани, други сетива все още не могат. До 2035 г. дирекните връзки в мозъка ще позволят всяко едно сетиво да бъде използвано във виртуалната реалност. Изцяло сетивната виртуална реалност ще изглежда като буден сън или дори като истинска реалност.

Реалният и виртуалният свят ще си взаимодействат и ще се сливат един в друг, правейки реалния свят по-богат, а виртуалния – по-възприемчив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *