Калфин: Майките искат няколко милиарда, но нямаме такъв бюджет

Майките искат няколко милиарда, но нямаме такъв бюджет. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин във връзка с протеста на майките и исканите от тях 8 точки. По думите на министър Калфин, това са възможностите на бюджета. „Трудно е да кажеш на една майка, че няма повече пари. Такъв е бюджетът. Те искат няколко милиарда лева. За следващата година се опитваме да увеличим обхвата“, добави той и припомни, че от 2015 г. всички родители получават добавки.
„Най-спешно е това, което трябва да се направи за родителите с болни деца. Особено за тези, които навършват 18 години. Това е несправедливо, но струва доста.Тук трябва да търсим повече решения. Привърженик съм детските градини да бъдат безплатни”, каза Ивайло Калфин.
Във връзка с политическата ситуация и как ще я коментира, министър Калфин посочи, че министър Христо Иванов така е преценил.
На въпрос очаква ли сътресения в коалицията, той заяви, че зависи от реакцията на РБ. Не виждам промяна точно тук“, каза ще той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *