Кандидат за кмет от ГЕРБ бил лидер на престъпна група

Става въпрос за 55-годишния Кипро Кипров, кандидат от ГЕРБ на предишните местни избори, който е спряган отново за кандидат-кмет на предстоящите избори.  Заедно с него  с полицейска заповед са задържани още три лица.
При обиск в дома на Кипров в Брежани са открити 80 литра трансмисионно масло, 118 литра нафта, 1 акумулатор и няколко СD устройства.
Всичко започнало, когато на 29 юли, при варене на ракия, оставен без надзор огън под казана запалил няколко от стопански постройки в дома на Кипров.
Изгорели четири прасета и две ловни кучета, собственост на Кипров, който е и бивш председател на ловната дружинка в селото.  При огледа на пожара полицаите са открили изгорели съдове, в които е съхранявано гориво и масла.
След няколко седмици разследване в друга къща в Брежани са открити  части от МПС и инструменти,  заявени в полицията като обект на кражба на територията на общините Симитли, Благоевград и Разлог.  Според полицаите, за кражбите Кипров наемал безработни роми от Симитли и околните села.
По случая във Второ районно управление на МВР-Благоевград са образувани полицейски производства.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *