Карлово с 10 милиона лева от европроекти

Община Карлово отчита на прага на 2011 година спечелени осем европроекти на стойност 10084191 лева. Преди броени дни бяха одобрени последните два. Администрацията очаква всеки момент да тръгне финансиране на проекта за изграждане на съвременна образователна инфраструктура, той е на стойност 5951817 лева и предвижда осем от училища в Карловската община да бъдат изцяло обновени. Проектът е по Оперативна програма Регионално развитие и ще бъде 100% финансиран от договарящия орган, съобщиха от администрацията. Стартира и проект за изграждане на Център за обществена подкрепа, той е на стойност 187301 лева, одобрен от ОП Развитие на човешките ресурси, който също ще бъде изцяло финансиран от договарящия орган.

В ход са два спечелени проекта за подготовка на инвестиционни проекти за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в Баня и Калофер. Те са на стойност по 390 хиляди лева и са стъпка към изграждането пречиствателни станции и нова канализационна мрежа в двете градчета.

Общината получи финансиране на проект – техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект за изграждане на регионално депо за строителни отпадъци, Общинският съвет вече отреди терен за него от 38 декара в землището на Дъбене.

Преди броени дни администрацията внесе в Министерството на околната среда и водите всички документи по проектно предложение за доизграждане и модернизация на градска пречиствателна станция за отпадни води на стойност 22377233 лева.

В процес на одобрение са още три проекта – за изграждане на инфраструктура и защита на речните брегове на Тунджа в Калофер, на стойност 1 милион лева, за реконструкция на водопроводната мрежа в Дъбене, Ведраре и Домлян на обща стойност 5867000 лева, както и за изграждане на канализация и реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа там на обща стойност 3 милиона лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *