Карнобат се превръща в строителна площадка

Карнобат /КРОСС/ Едновременното изпълнение на няколко сериозни инфраструктурни проекта планира за първото полугодие на 2011 год. община Карнобат като само в общинския център ще бъдат инвестирани около 12 000 000 лв. До месец април следващата година е крайният срок за приключване на проекта „Осигуряване на устойчиво градско развитие чрез модернизация на образователната инфраструктура в гр. Карнобат“ на стойност 5 750 749 лв.
Ще бъдат изцяло ремонтирани и реконструирани СОУ „Кирил и Методий“, СОУ „Христо Ботев“, ОУ „Христо Смирненски“ и ОДЗ „Вълшебство“.
Сградният фонд на учебните заведения е на възраст от 30 до 70 години. Общо 2 800 деца ще разполагат с много по-добри условия за обучение след реализацията на проекта.
4 595 871.09 лв. ще бъдат инвестирани в пълната модернизация на градския център.
Амбициозният проект има за цел да постигне напълно нова градска среда в рамките на една година.
Предвижда се до месец август 2011 година да се оформи нова визия на центъра в зоната между площада, църквата и районния съд, където за пръв път в историята на града в това пространство ще се обособи изцяло пешеходна зона. Това ще наложи и въвеждане на нова транспортна схема и обособяването на „синя зона“
Планира се осигуряването на високо ниво на достъпност на градската среда и за хората с увреждания.
Проектът включва и пълна рехабилитация на бул. „България“ в отсечката от бул. „Москва“ до площада.
Сумата от 1 579 237 лв. е предвидена за модернизация на градския парк, където до момента преминават 100 000 посетители годишно.
Затварянето на двете платна на бул. „9 септември“ ще даде възможност на администрацията да изпълни проекта си за изграждане на закрит пазар, за който търговците от региона настояват от години.
Гарантирам на жителите на общината, че няма да позволим мащабното строителство да доведе до транспортен хаос, защото вече работим по маршрутите на строителната техника. Извинявам се на съгражданите си за временните затрудения, но когато видят крайния резултат, ще разберат, че усилията са си стрували – коментира кметът на община Карнобат Георги Димитров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *