Картел на горивата има, да! Е, и…

Това прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Славян Желязков от сдружение СИЛА. Движението организира протести срещу високите цени на горивата:
 
Всички можем да се огледаме във всяка бензиностанция какви са цените и много лесно ще видим, че няма никаква разлика. Може би от 1 ст. понякога се получава разликата. Притеснителното е друго – щом тази Комисия за защита на конкуренцията успя за цяла година да стигне до този резултат, най-вероятно санкции ще има след още една година и може би след 2 -3 години ще бъдат приложени. Тази санкция ще е доста смешна, тъй като причината за картела е съвсем друга и това е, че има монопол. Всичките тези 4 изброени дружества просто трябва да се види откъде зареждат гориво и защо така се случва, че те работят на една цена. Картел е видно и ясно, че има, но причината е съвсем друга. Надяваме се, че след тези 30 дни ще има някакъв резултат, иначе пак ще се окаже, че това е пушек във въздуха.
В срок от 30 дни компаниите „Лукойл България“ „Ромпетрол България“ АД, „Нафтекс Петрол“ и „ОМВ България“ могат да възразят срещу предявените от Комисията за защита на конкуренцията твърдения за картел.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *