КЗП проверява зимните курорти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отваря приемни в зимните ни курорти. Работата си инспекторите ще започнат в средата на декември месец, съобщи председателят на комисията Димитър Маргаритов.

Преди старта на зимния сезон контролният оран ще извърши проверки, за да установи дали обектите са подготвени съобразно изискванията на закона. Екипите ще проверяват отново категоризацията, съответствието на туристическите обекти, както и дейността на търговците по отношение евентуално прилагане на различни заблуждаващи нелоялни практики.

Планирани са и последващи проверки за това дали хотелиерите и ресторантьорите са привели дейността си в съответствие с изискванията на закона след като вече са констатирали нарушения, предаде КРОСС.

Инспекторите на КЗП ще продължат да контролират и предоставянето на услуги на ски пистите. Димитър Маргаритов е амбициран за строг контрол именно върху ски пистите, заради трагичния случай от миналия сезон, когато КЗП се наложи да затвори една писта.

Във връзка с празника на студентите, 8-ми декември усилията на инспекторите ще бъдат насочени върху проверки на дейността на туроператорите и турагентите, които ще предлагат пакети за студентите.

Председателят на КЗП посъветва тези, които се готвят да закупят пакетни пътувания от туристически агенции, да се информират дали търговецът притежава удостоверение за регистрация, застраховка „професионална отговорност“, както и да изискват сключването на писмен договор и документи за извършените плащания, а също и за допълнителни плащания, ако се наложат такива при някакво неприятно развитие на събитията, за да могат поне частично, ако не напълно, да се удовлетворят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *