Кирил Добрев към Цветанов: Гръбнакът на МВР не ви уважава

Това заяви депутатът от КБ Кирил Добрев, по време на дебатите по вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ.
Обръщайки се към вътрешния министър Цветан Цветанов той заяви: „Вие г-н министър сам разделихте престъпността на сериозна и несериозна. Нека обърнем внимание на несериозната – идете в която искате вилна зона на българско село, там няма необрана къща. Кажете им, че Вашата полиция ги пази. Истината е една – има ръст на битовата престъпност и спад на разкриваемостта.
Излишно е да казвам, че контрабандата скочи 4 пъти и, че всеки ден на територията на България се продават два ТИР-а с цигари“.
И сега на любимата ви тема – голямата, сериозната престъпност. Която започва и свършва с Алексей Петров. Къде са Маргините, Маджо, Таки, Пашата? Този последният май си е купил „Кремиковци“. Те отдавна не са контингент, срещу когато Вие работите, каза Кирил Добрев.
Г-н Цветанов, защо вкарвате системата на МВР във ваши лични битки, попита той и допълни: „МВР го е имало преди Вас, ще го има и след Вас“.
„Като заговорихме за системата, не знам дали сте наясно, че управлявате 1 млрд. лева и имате 57 000 служители. Знаете ли колко струва смяната на масло на една патрулка – 132 лв. Казаха ми го момчетата от едно районно управление. Защото трябваше да събират пари, за да си вземат колата и да ходят на работа. Хората са демотивирани, защото гръбнакът на МВР не ви уважава“, заяви още Кирил Добрев.Вашата историческа заслуга ще остане това, че превърнахте МВР в щаб на ГЕРБ. Защото без МВР няма антуражи и апартаменти, допълни той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *