Киро Киров е на свобода

Отвлеченият преди 19 дни бизнесмен Киро Киров бе освободен тази нощ от похитителите си.
Според сина муИванКиров бизнесменъте в относително добро здравословно състояние, но по време на пленичеството си е бил малтретиран.
В ранните часове Иван Киров излезе пред фамилното жилище на семейството си в столичния квартал „Божурище” и коментира здравословното състояние на баща си след завръщането му.
„Психически е добре, колкото може един човек да е след това.Те са го пуснали в Горна Баня. Обади ми се оттам. Потропал е на врата на къща. Добри граждани. Първо остави телефона и аз отидох и го прибрах оттам,“ разказа Иван Киров.
За евентуалното освобождаване на Киров се заговори още в неделя, когато стана ясно, че синът му е платил искания откуп. Синът на пострадалия заяви, че няма персонални подозрения кой стои зад покушението.
Киров изчезна във вечерните часове на 27 март тази година. Похитен пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Личният му автомобил „Порше” беше открит с включени фарове и отворени врати. Сигналът за изчезването на бизнесмена беше подаден от сина му на следващия ден. Няколко дни по-късно за Киров беше поискан откуп.
Според запознати сумата първоначално е била три милиона лева, но после похитителите са склонили на милион в евро.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *