Китайска оптична мрежа свързва до 13,5 млрд. души

Китай проведе успешни изпитания на нова система за оптични връзки, която позволява на 13,5 милиарда души едновременно да ползват телефони, според информация на агенция Синхуа.

Скоростта на предаване на данни в мрежата достига невероятните 560 терабайта в секунда, твърдят участниците в проекта от Fiber Home Technologies Group, гр. Ухан. С подобни показатели, китайските технологии за оптични връзки влизат в нов етап на развитие, при който ще се предават огромни обеми данни на големи разстояния при изключителна скорост.

Като среда за комуникациите е използван едномодов кабел със седем централни оптични влакна. По думите на китайските учени пред Синхуа, обикновените оптични технологии са като еднолентов път, в сравнение с новата технология, която е седемлентова скоростна магистрала.

Напоследък глобалните системи за комуникации изпитват все по-голямо натоварване, в резултат на нарастващия обем на предаваните данни за облака и други технологии. Ето защо в много страни по света, вкл. Китай, възникна необходимост от създаване на усъвършенствани оптични технологии.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *