Китайски и български фонд придобиха дялове в „Уолтопия“

Български и китайски фонд за дялово инвестиране придобиха миноритарен дял в българската компания „Уолтопия“ (Walltopia), съобщиха оттам. Тя е специализирана в изграждането на стени за катерене, като в момента има 1300 проекта в 50 държави.

Новият акционер BlackPeak Capital e коинвестиционнен фонд за дялов капитал, създаден по инициативата JEREMIE в България. Фондът инвестира в бързоразвиващи се български компании, които поддържат лидерски позиции на глобалния и местния пазар. Фондът China- CEE Fund е основан от China Exim Bank в партньорство с други институционални инвеститори от Централна и Източна Европа с цел капитализиране на инвестиционните възможности в страните от региона. В съобщението не се посочва размерът на придобития дял.

Това е първата инвестиция на China-CEE Fund в България, допълват от „Уолтопия“.

„Радваме се да имаме партньори, които споделят нашата страст към продукта и чийто принос не се ограничава само до стойността на инвестицията им“, споделя Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на „Уолтопия“, цитиран от компанията.

Оттам допълват, че партньорството с двата фонда цели да подкрепи „впечатляващото развитие на компанията в производството и продажбата на иновативни спортно-развлекателни съоръжения“.

През 2012 г. Walltopia разширява портфолиото си с продукти и услуги, предназначени за развлекателната индустрия.

Инвестицията също ще стимулира глобалната експанзия на Funtopia, бизнес модел в сферата на увеселителната индустрия, с детски интерактивни стени за катерене, който вече оперира успешно в България, САЩ, Канада и Израел.

„Уолтопия“ е основана през 1998 г. Компанията е завършила над 1300 проекта с повече от 270 000 м2 катерачна площ, монтирани в 50 държави на 6 континента. Към момента в нея работят повече от 350 професионалисти, които създават иновативни продукти в най-голямата производствена база в индустрията. От 2012 г. компанията разширява портфолиото си с продукти и услуги за увеселителната индустрия и започва да предлага цялостни решения за семейни развлекателни центрове, търговски центрове и приключенски паркове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *