Китайци дават 200 млн. евро за Роналдо?

Малко или много са 200 млн. евро и струва ли си да бъдат дадени за единствения футболист, макар и отбелязал голове в три финала досега на Шампионската лига?  Определено някои китайци не си задават такива въпроси, а направо действат, т.е. плащат!

Напомняме, че Кристиано Роналдо продължава да пренаписва историята на световния футбол. Португалският нападател отбеляза два гола за победата с 4:1 на „Реал“ Мадрид срещу „Ювентус“ в мача за трофея в Шампионската лига и по този начин се превърна в първия футболист, разписал се в три различни финала на надпреварата. С попаденията си в 20-ата и 64-ата минута Роналдо поведе през миналата седмица „белите“ към рекорден 12-и трофей в най-комерсиалния турнир. Португалецът отбелязва първия си гол на финал в Шампионската лига с екипа на „Манчестър Юнайтед“ преди близо десет години – през 2008 година. Тогава „червените дяволи“ побеждават „Челси“ в Москва след изпълнение на дузпи. През 2014 г. вече с фланелката на „Белия балет“ Роналдо е точен при успеха с 4:1 срещу градския съперник „Атлетико“.

Накратко, в седмицата след като вдигна купата във финала на Шампионска лига, звездата на „Реал“ и на португалския национален отбор попадна в истинско  торнадо от  хипотези, мълви, слухове и други неофициални версии за преминаването му в друг клуб. Според португалско издание – вестник „А Бола“, кралският клуб от Мадрид ще получи изключително изкушаваща оферта за Кристиано Роналдо. Според изданието неназован клуб е готов да предложи 180 млн. евро за правата на четирикратия носител на „Златната топка“. Вестникът предполага, че кандидатите за подписа на Роналдо са „Пари Сен Жермен“, „Монако“, „Манчестър Юнайтед“, както и няколко китайски отбора.

Испанското издание „Ас“ вчера отново информира, че клуб от азиатската държава ще направи оферта на „Реал“ Мадрид за привличане на звездата на тима – Кристиано Роналдо, на стойност 200 млн. евро. Китайският отбор ще предложи и невиждани лични условия на европейския шампион с Португалия, включващи годишна заплата в размер на 120 млн. евро. Така Роналдо ще изпревари досегашния рекордьор – Карлос Тевес, който получава „скромните“ 40 млн. евро на година.

Отговор от носителя на четири титли в Шампионската лига (2008 г. с „Манчестър Юнайтед“, 2014, 2016 и 2017 г. с „Реал“ Мадрид) все още няма. През миналия трансферен прозорец той отхвърли оферта от Азия, а агентът му Жорже Мендеш заяви, че португалецът мисли само за представянето си с „кралския клуб“.

Преди дни обаче Роналдо притесни феновете на тима с многозначително изказване за бъдещ трансфер. „Няма нищо невъзможно“, заяви той дни след като „Реал“ спечели Шампионската лига, побеждавайки „Ювентус“ с 4:1 на финала. И наистина, времето ще покаже, а и португалецът вече е доказал, че макар и изтъкан от амбиция за слава, и комерсиалният дух не му е чужд…

 

Милен АТАНАСОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *