Китай влезе в европейския пазар на строителство на пътна инфраструктура

Китай превзе пазара на пътната инфраструктура в ЕС, като спечели първата си обществена поръчка за строителство на две отсечки от магистрала в Полша.
До 2012 г. , точно навреме, когато Полша ще кандидатства съдомакинство на европейското футболно първенство, китайската компания COVEC трябва да завърши отсечка от малко над 49 км от магистрала A2, която свързва Варшава с Берлин, прeдаде EUbusiness. 25 инженери вече подготвят началото на проекта, което е планирано за пролетта.
Китайската компания поема поръчката при конкуренцията на няколко европейски фирми. Конкуренти са били австрийска, шведска е испанска компании, информира europe.bg.
Полските власти приветстваха пробива. Според Станислав Лесниевски, представител на полското министерство, което отговаря за инфраструктурата, заяви, че присъствието на китайски компании има положителен ефект върху нивото на обществените поръчки.
COVEC е предложил да изгради отсечката за 185 млн.евро, или 44% от цената, която държавата е определил, че ще струва. Компанията не е непозната във Варшава. Тя е отворила в столицата единственото си представителство в Европа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *