Китай смята към 2050 г. да стане средноразвита страна

Китай остава най-голямата развиваща се държава в света. Нашата цел е да към средата на века да влезем в редиците на страните със средно ниво на икономическо развитие.

Това заяви в Париж пред Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) китайският премиер Ли Къцян, съобщава РИА Новости.

Независимо от забавянето в началото на годината Китай може да постигне поставената си цел за икономически ръст от около 7 на сто през тази година, каза още Къцян.

Китайският премиер се намира във Франция на официално посещение. Очаква се в хода на тази визита да бъдат сключени около 50 споразумения и договори между двете срани. Стойността на подготвените контракти наблюдатели оценяват на десетки милиарда евро.

Най голямата от сделките вече е факт.Китай поръча от европейската компания Еърбъс 75 самолета Еърбъс А330 на обща стойност 18 милиарда долара, предаде AFP. Поръчката беше направена в първия ден от тридневната визита в Париж на китайския премиер Ли Къцян. Тя включва твърда заявка за 45 самолета и протокол за съгласие за закупуването на допълнителни 30 самолета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *