Китай ще стимулира онлайн потреблението

Наскоро Държавният съвет на Китай публикува документ, в който се ангажира да разшири и засили онлайн потреблението, с цел пълното освобождаване на вътрешния потенциал и стимулиране на икономическото развитие на страната.

Ръководителят на факултета по Икономика и политика към Института за проучване на информационните и комуникационни технологии Лу Чунцун посочи, че решението на правителството ще стимулира развитието на онлайн потреблението в сфери като дистанционното лечение, образованието и грижите за възрастни.

В документа на Държавния съвет се посочва също, че до 2020 г. се очаква приходите от онлайн потреблението в страната да достигнат 6 трилиона юана, което е с 11% повече на годишна база. Документът се фокусира върху потреблението на информационни продукти за ежедневието, обществените услуги и промишлеността, информира econ.bg.

Лу Чунцун счита, че онлайн потреблението играе важна роля за стимулиране на вътрешното потребление и заетостта и за разширяването на индустрията. Затова то е от голямо значение за подобряването на жизнения стандарт.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *