Кметът на Ню Йорк харчи по 15 хил. долара за час в кампанията за нов мандат

Кметътна Ню Йорк Майкъл Блумбърг е похарчил 64,8 млн. долара от собствените си средства в рамките на кампанията си за трети мандат на поста, като от средата на лятото насам харчи по 15 хил. долара на час за кампанията.
Милиардерът има сериозна преднина в това отношение пред демократа Уилям Томпсън, който е събрал „едва“ 8 млн. долара от дарения и обществени средства и е похарчил около половината от тях, или близо една шестнайста от разходите на Блумбърг, предаде АР.
На Блумбърг, чието богатство се оценява от Forbes на 17,5 млрд. долара, не му се налага да събира средства за кампанията си и по закон има право да харчи както пожелае за нея. Той обаче трябва да предава отчети за разходите си по кампанията.
Настоящият кмет е класиран от Forbes като най-богатият човек в Ню Йорк и осмият в САЩ.
Проучванията на общественото мнение продължават да му дават достатъчна преднина пред Томпсън. Изборите са след един месец.
За предишната си кампания през 2005 г. Блумбърг е похарчил 85 млн. долара, а неговият противник от демократическата партия – 10 млн. долара.
Проучване, реализирано през август, показва, че 47 на сто от жителите на града смятат телевизионните реклами на кмета за досадни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *