КНСБ не изключва нова стачка в железниците

Недоволството идва от поетия ангажимент от страна на ръководството на БДЖ да осигури работно облекло и обувки на служителите, но и досега това не е изпълнено. От КНСБ са подали сигнал до Главна инспекция по труда и настояват в най-кратък срок да бъдат направени проверки в поделенията на БДЖ в София, Горна Оряховица и Пловдив.
Петър Бунев заяви: Просто нищо не се случва. Зимата мина, а нито дрехи са дадени, нито обувки, нито има някакви договори. Тогава казаха, че нямаме основание. До 15 октомври хората трябваше да бъдат снабдени, вече сме първи март. Според Бунев, дружеството няма добро управление и сегашната политика няма да доведе до оздравяване на железницата:
Това, което предупреждавахме навремето, че намаляването броя на влаковете ще доведе още по-нерентабилни влакове – това на практика сега се случва и започваме да търпим още повече загуби, спиралата отива повече и повече надолу. Несериозно стои да се говори пред медиите, че едва ли не студът е повредил локомотивите и вагоните, такова нещо за един специалист е направо смешно.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *