Кои са най-богатите европейци

Фламандците са най-богатите европейци, отбеляза проучване, според което едно от всеки шест семейства във Фландрия, най-големия регион в Белгия, разполага със спестявания от 75 хиляди евро и повече.
В другите региони на Белгия – Валония и Брюкселския, с подобни спестявания разполагат съответно едно на дванайсет семейства и едно на осем, съобщи БТА.
Проучването е извършено в целия Европейски съюз и резултатите му са публикувани във белгийските вестници „Стандаарт“ и „Либр Белжик“. Данните в него сочат, че финансовата и икономическа криза се е отразила сериозно върху семейното благосъстояние в Европейския съюз. Докато преди две години всяко осмо семейство в Западна Европа е имало спестявания от 50 хиляди евро или повече, сега броят на тези семейства е едно на дванайсет.
С 22 на сто от семействата със спестявания над 50 хиляди евро белгийците се оказват най-богати в Европейски съюз следвани от шведите, се отбелязва в проучването. То обаче не включва данни за семейното благосъстояние във Великото херцогство Люксембург, което се смята за най-богата страна в Европейския съюз.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *