Кой е Октай Енимехмедов – нападателят на Доган?

Октай Енимехмедов е възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Бил е боксьор в бургаския клуб „Победа-Черноморец“. На Осмата конференция на ДПС Октай Енимехмедов не е бил делегат от Бургаска област.
Нападателят на лидера на ДПС Октай Енимехмедов е брат на Метин, който спечели преди години лек автомобил „Ферари“ от Шоуто на Слави, научи БТА от източник от полицията. Оказва се, че нападателят е бил с карта на конференцията, която е от предишно събитие на ДПС, той е присъствал като гост, а не като делегат. Първоначалният медицински оглед не дава данни 25-годишният Октай Енимехмедов да е злоупотребил с алкохол или опиати, както и да е страдал от тежко психично заболяване. Това съобщиха от пресцентъра на ВМА. Енимехмедов е прегледан в болничното заведение и поради липса на основания за настаняване там, към 16.00 часа той е отведен отново в полицията. Направен му е скенер, тъй като нараняванията са били основно по главата, за да се види дали няма някакви по-сериозни травми. Скенерът не е установил увреждане на мозъчни структури, няма и счупвания на главата, тялото и крайниците. Има само повърхностни рани, с аркада на лявата вежда, която е обработена. Направена е проба за алкохол и опиати, която ще бъде готова късно тази вечер или утре сутринта. Назначена е психична експертиза. Ще се провери по местоживеене дали мъжът е регистриран в психодиспансер. При първоначалния оглед на лекарите не е имал вид на психично болен сериозно. Въпреки това лекарите очакват крайна експертиза и пробата за алкохол и опиати, за да се произнесат окончателно.
По преценка на психолози атентаторът Октай Енимехмедов, който насочи пистолет срещу Ахмед Доган, е търсил внимание. Това обяви шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов след първите разпити на заловения нападател.
25-годишният Октай бил изключително интелигентен младеж, активен спортист. Пистолетът на престъплението е бил със счупен пълнител, бил зареден с три патрона – два сигнално-звукови и един от така наречения тип „технически пипер“ с дразнещ очите и дихателните пътища газ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *