Колко от хората в развитите държави са компютърно грамотни

В днешно време компютърните знания и ползването на интернет са решаващи за представянето на човек във всички аспекти от живота. Близо половината от населението в света разполага със смартфони.

Изследване на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИРС) обаче показва, че много хора не са готови да се справят с предизвикателствата на Четвъртата индустриална революция и на развитието на новите технологии.

Проучването е направено с граждани от 24 различни държави. Според данните в него една четвърт от тях или 24,3% не знаят как да работят с компютър, а 10% изобщо не са ползвали такъв в живота си.

5 на сто от респондентите са се провалили на базовия тест за компютърна грамотност, включително в използването на мишка за ориентиране в уебсайт.

Един на всеки седем от включилите се в проучването могат да изпълняват само елементарни операции, като сортиране на съобщения в съществуващи папки в мейл, пише money.bg .

Един на всеки трима или 28,7% от респондентите може да ползва мейл и интернет браузър, за да открие необходима информация.

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *