Колко струва да изпратим първокласник на училище?

Между 150 и 200 лева е минималната сума, която ще ви е нужна за началната подготовка на един първокласник. Това показа проверка на bTV. Какво ви трябва за първи клас, ви казват на родителската среща. Ако пък още не е минала родителската среща, разпечатвате списък от интернет и хуквате по книжарниците.

Децата изпитват голяма емоция при избора на раница – първо купуват раница, след това всичко останало. Там цените варират от 15 до 40 лева за най-малките. Първата ученическа чанта трябва да е удобна и красива и затова повечето са украсени с най-популярните приказни герои, както и с тези, които децата най-много обичат да гледат по телевизията.

Тетрадките за първокласниците се движат в широка гама – могат да започнат от 20 стотинки и стигат до 70. На особена популярност се радват тези с ликовете на анимационни и телевизиони герои, както и с футболисти. Ще ви трябват поне 10-15 броя.

За пособията (флумастри, комплект линии, сметало, гланцово блокче, ножичка с тъп връх) също ще дадете между 20 и 50 лева. За децата, които стъпват за първи път в училище трябват още химикалки, моливи, боички, четки, пластелин…

Към всичко това добавяме учебните помагала, дрехите за първия учебен ден, както и за екип по физическо. И не на последно мсто – парите, които всяко училище събира в началото на учебната година.В крайна сметка цифрите сочат, че един първокласник не може да тръгне на училище с по-малко от 150-200 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *