Константин Тренчев: Истината е по-страшна от тази, която се казва

София /КРОСС/ Ако се приеме предложението за изчистване на натрупаните отпуски до края на годината, рискуваме да се противопоставим на европейска директива както и на българското законодателство. Това заяви по БНТ лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.
„Проблем с отпуските разбира се, че има, но решението не е в тази посока, в която я търси правителството“, категоричен бе той. По думите му, в реалния сектор проблемът не е така остър, както в държавната администрация. Както при отпуските така и при болничните държавата нарушава принципи само защото има изключения, смята лидерът на Подкрепа.
„Цялата работа е в липсата на пари. Считаме, че това не е доброто решение, а и икономиите няма да са толкова големи. Не искаме такова паническо решаване на нещата, това ще доведе до грешки“, предупреди Тренчев. Според него, нещата с парите са зле и истината е по-страшна от тази, която се казва.
На този етап „Подкрепа“ не е обсъждала въпроса за протестите, посочи още Константин Тренчев и допълни, че засега синдикатът само предупреждава правителството за възможните грешки, които ще допусне, ако двете предложения – за отпуските и болничните, бъдат приети днес.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *