Корпоративната седмица стартира с аукцион за правата на Евроинс

Днес (12 януари) ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Евроинс, с който ще бъде даден старт на настоящата корпоративна седмица.

Общо 2 985 736 права ще бъдат предложени на търга. Срещу 4 права може да бъде записана една акция при емисионна цена от 4 лв. Акциите на застрахователната компания се търгуваха за последно в четвъртък миналата седмица, когато затвориха на ниво от 2,71 лв. за брой.

На 14 януари (сряда) пък ще стартира търговията с акциите на Септона България. Емисията на компанията, която е разпределена в 1 233 650 броя акции, е регистрирана на “Неофициален пазар”, сегмент „А“, а присвоеният борсов код е SB0.

Също в срядазапочва и търговията с облигации на Б.Л. Лизинг АД. Емисията е с общ номинал от 3 млн. евро, разпределени в 3 000 облигации, всяка с номинал от 1 000 евро.

В четвъртък (15 януари) е последната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Ломско пиво АД. На 5 януари се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението, но на него не беше въведена нито една оферта „купува“ срещу пазарната поръчка за продажба на 2 168 442 неизползвани права.

Общо са издадени 4,5 млн. права, като с 3 права може да бъде записана една акция с емисонна стойност от 2,50 лв.

В сряда (14 януари) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Пи Ар Си АДСИЦ, даващи право на участие в увеличението на капитала от 5,85 млн. на 11,7 млн. лв. Търговията с правата от увеличението ще стартира на 19 януари.

Investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *