Костов: ГЕРБ пропусна първата година от управлението си, за да направи реформи

ГЕРБ пропусна първата година от управлението си по отношение на реформите, това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в коментар за свършеното от правителството до момента. Днес се навършва една година от изборите, които миналото лято партията на Бойко Борисов спечели и състави кабинет на малцинството.

Според Костов най-важното, което е направило правителството за това време, е битката с организираната престъпност. По думите му ГЕРБ са възстановили геополитическата ориентация на страната ни в посока НАТО и ЕС. Той даде добра оценка за работата на министрите Цветан Цветанов, Аню Ангелов и Николай Младенов.
Кризата не получава отговор през реформа, чрез модернизация на страната. Няма политически двигател. Не може да кажем, че правителството е действало с тази решителност, с която действа в противодействието на организираната престъпност. Отсъства смелост, решителност, идеи, компетентност. Това доведе до незадвижване на изключително нужните на страната реформи. Следващата година ще повтори тази по трудности на финансовото управление, на бюджетирането, тъй като страната няма да бъде реформирана. Считаме, че има два месеца срок, в който тези реформи да бъдат подготвени и да бъдат вкарани в НС, преди гласуването на бюджета за следващата година, коментира Иван Костов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *