Костов: Прокуратурата да каже лобирал ли е Борисов за бирен бос

Прокуратурата максимално бързо трябва да даде отговор на въпроса дали премиерът Борисов е възпрепятствал митническа проверка срещу бирен бос, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.
„Скандалите искат отговори навреме, защото когато се появи истината, никой не си спомня и тя става безсмислена“, каза той пред журналисти по повод записа, в който Борисов казва на митническия шеф Ваньо Танов да не проверяват шефа на „Леденика“ Михаил Михов – Мишо Бирата, защото е „поел ангажимент“.

От прокуратурата вече съобщиха, че фоноскопската експертиза на МВР е показала, че записите не са оригинал ии върху тях е извършена някаква техническа манипулация, но проверката не касаеше съдържанието.
Самите Борисов и Танов заявиха, че разговорите са фалшификат.

Костов съобщи, че предвижда среща с главния прокурор Борис Велчев, на която ще го призове да се действа бързо и решително, предаде КРОСС.

Съпредседателят на Синята коалиция каза още, че ще настояват бившият агент на ДАНС Росен Миленов, който в петък заяви в „Шоуто на Слави“, че записите на премиера Борисов са автентични, да бъде изслушан в парламентарната комисия на ДАНС и подкомисията за контрол на СРС-та.

Миленов, който уточни, че сам е напуснал агенцията заради политиката на ЦветанЦветанов, беше категоричен, че има причини да твърди, че записите не са манипулирани откъм съдържание. Според него това може да бъде потвърдено от „всеки компетентен и добросъвестен специалист“.
Той подчерта, че Борисов и Цветанов са излъгали публично целия български народ и сега са на път да излъжат нашите европейски и атлантически партньори. Миленов сам призова да бъде изслушан в подкомисия за контрол на СРС и ако тя прецени, да бъдат декласифицирани и огласени неговите показания.

„Дебатите в страната се водят между ченгета и политици, а темите ги задават ченгетата със своите СРС-та, провокации, клевети и т.н., ето защо прокуратурата трябва да реши дали да заеме страната на закона и реда или на тези, които изнудват правителството“, коментира още Иван Костов.

Междувременно председателят на парламентарната подкомисия за контрол на СРС-тата Явор Нотев уточни пред БНТ, че над 10 души са били обект на разработване със специални разузнавателни средства по разследването за контрабанда, при което са били записани и разговори на Ваньо Танов. Нотев обаче уточни, че шефът на митниците не е бил сред разследваните. Пет записа на телефонни разговори са приложени като веществени доказателства по въпросното дело, а останалите са били унищожени според изискването на закона.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *