”Котараците” се охранвали добре за сметка на Столична община

„Котараците“ са около Столична община и се увъртат около всеки, който я управлява.
Това заяви кандидатът за кмет на София от БСПГеорги Кадиев,цитиран от БГНЕС.
В последните години все десни партии управляват общината подчерта той. Според него „Котараците“ ги има през последните 19 години. Кадиев обясни, че „Котараците“ са фирмите, които асфалтират София;фирмите, които ремонтират училищата и детските градини и фирмите, които разпределят линиите в Столичен автотранспорт. Той изтъкна, че преди 4 години в София са асфалтирали за 23-24 лв, сега искат по 46 лв. на квадратен метър.
„В моментафирма „Столичен автотранспорт“ вози на 2,76 ст. /км, а частнитефирми возят на 3,56 ст/км“, подчерта Кадиев. „Това е източване на Столична община“, каза още той.
Според червения кандидат за кмет поне 1 милион лв. комисионна е получена за изграждането на откритата от премиера Бойко Борисов детска градина в Световрачене. Общата стойност на детската градина е 2, 850 милиона лева за застроени 588 кв. м на етаж, което прави стойността на един построен кв.м е около 1000 евро, подчерта Кадиев.
Според него Фандъкова не е корумпирана, но няма да спре корупцията в общината. За тази цел трябва да бъде избран външен за общината човек, който не е част от това котило, каза още Кадиев.
По-рано днес министър-председателятБорисов е изпратил писмо до главния прокурорБорис Велчес искане да разпореди проверка на достоверността на вчерашните твърдения на бившия премиер Сергей Станишев за кръга „Котараците“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *