Кошмар по нашенски на летище Пловдив

Два самолета на Wizz air – от Дубай и от Валенсия – кацнаха около полунощ на летище Пловдив, отклонени от София заради силния вятър.Кацането е протекло благополучно, но оттук нататък се сбъдват всички мрачни прогнози, свързани с наполовина закритото летище, предаде БГНЕС.

От няколко месеца летище Пловдив премина от денонощен режим, на ограничен – персоналът е там до 10 часа вечерта. Професионалистите го наричат режима „плод- зеленчук“ и предупреждават, че има всякакви ситуации, при които може да се наложи намеса.

Миналата нощ на живо бе проиграна една от тях. В продължение на два часа близо 300 пътници на двата самолета бяха буквално заложници, защото нямаше кой да докара стълбите, да разтовари багажа и да осъществи физически контрол.

Служителите на летището бяха извикани по спешност и едва към три часа сутринта хората слязоха на пистата. Извикани по телефона, техни близки от София с коли се тълпяха на бариерата да ги посрещнат.По всеобщо мнение, изобщо няма нужда да се намесват терористи – коментираха изнервените пътници – нашенското безхаберие върши същата работа.

Трети самолет, който е кръжал над София, е насочен към летище Букурещ. Снощната ситуация може да стане още по-нелепа, ако завали сняг. Летището спря договора си с фирма за почистване на пистите, няма и достатъчно гориво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *