Кралица Елизабет Втора откри новия британски парламент

В тронното слово, с което даде началото на работата на новоизбрания британски парламент, кралица Елизабет Втора очерта основните приоритети в работата на коалиционното правителство на премиера Дейвид Камерън. Акцент в нея бяха мерките за преодоляване на икономическите трудности.
“Първият приоритет ще бъде намаляването на дефицита и възстановяването на икономическия растеж. Ще бъдат взети мерки за намаляване на структурния бюджетен дефицит. Нова служба, отговаряща за бюджета, ще осигури прозрачност в управлението на публичните финанси. Данъчната система ще бъде опростена и направена по-справедлива“, заяви Елизабет Втора в реч пред двете камари на британския парламент.
Сред плановете на новото коалиционно правителство са и реформите в системата на образованието, социалните помощи, както и промени в досегашната политическа система на страната.
Това е 56-ят път, в който Елизабет Втора открива сесия на британския парламент. Утре новоизбраният премиер Дейвид Камерън ще отговаря на въпроси на членовете на двете камари на британския парламент.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *