Красимир Стойчев: Енергетиката е като ЦСКА – във В група и в катастрофално положение

Има три големи проблема – енергетиката, излизането от проблемите с КТБ и здравеопазването. Докато не се решат, България няма да може да се развива нормално.Това каза в ефира на бТВ бизнесменът Красимир Стойчев.

По думите му българската енергетикa е като футболния клуб ЦСКА – „във В група и в катастрофално положение“. Според Стойчев трябва да бъдат фалирани НЕК и БЕХ и да започне начисто изграждането на енергийната система.

Според бизнесмена КТБ е много прост случай. „Собственикът и акционерите на банката са злоупотребили с парите на вложителите“, заяви той. По думите му Цветан Василев може и да е бил изтъкан от добри намерения, но действията, които е извършил се правят от инвестиционни рискове фондове, а не от банка.

Стойчев посочи, че страната все пак предоставя и добри условия за бизнеса, като даде за пример данъчната политика.Той посочи още, че не премиерът е този, който връзва или развързва ръцете на бизнеса и добави: „Кой политик ще задушава бизнеса? Трябва да е луд Борисов, или който и да е, да спира бизнеса в България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *