Кратки финансови новини от 06.04.2015 г.

• Индикаторът за текущата икономическа ситуация в еврозоната EuroCoin, изчисляван от италианската ЦБ съвместно с Центъра за изследване на икономическата политика, през март е нараснал за четвърти пореден месец до 0,26 от 0,23 за февруари. Това е максималната стойност на показателя от юли, когато бяха отчетени 0,27. Основните фактори, с които се обяснява постигнатия ръст, са подобрените показатели за увереността на бизнеса и на потребителите и увеличените цени на акциите в Европа през изтеклия месец.

• Гърция се съгласи да изплати транша на МВФ на 9 април, заяви изпълнителният директор на фонда Кристин Лагард след срещата си с гръцкия министър на финансите Янис Варуфакис във Вашингтон.

• Майкъл Блумберг, бивш кмет на Ню Йорк и основател на водещата агенция за финансова информация Bloomberg, смята да се кандидатира за кмет на Лондон и да заеме мястото на стария си приятел Борис Джонсън, обяви The Sandy Times. Изданието припомня, че самият Джонсон преди две години в едно интервю се пошегувал, че би искал да си смени мястото с Блумберг. Не се казва обаче дали Блумберг ще му отстъпи ръководния пост в агенцията си.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *