Краткосрочните сигнали са неутрални и можем да видим възходяща корекция

Технически анализ за 14.12.200909.32.AM

EURUSD

Евро/долар продължи низходящия моментум в петък, достигайки дъно на 1.4586 и закривайки на 1.4629. Все още сме в къс модел по тази двойка с цел поне 1.4450, дори 1.4250 тази седмица. Краткосрочните сигнали са неутрални и можем да видим възходяща корекция след значителното движение надолу миналата седмица. CCI току-що премина нагоре линията -100 на часовата графика, предполагайки потенциална корекция нагоре днес за тестване на зоната на съпротива 1.4680-1.4715. Пробив над тази зона може да предизвика по-нататъшен възходящ натиск с тестване трендлинията на съпротива (светло синьо). Пробив и над трендлинията би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона, но би могло и да е потенциална заплаха за низходящите ми прогнози при тестване на 1.4820/00.

GBPUSD

Паунд/долар направи друго нерешително движение в петък, сформирайки друго „дожи” на дневната графика, индикирайки консолидационна фаза от сряда. Засега сигналите са неутрални. Обаче, на четиричасовата графика цената проби под сформирания триъгълник, показвайки натиск повече за надолу с техническа цел 1.6113. Първата съпротива е на 1.6270, последвана от 1.6340. За мен, само пробив над 1.6400 може да се разглежда като потенциална заплаха за низходящите изгледи. Под това ниво, за предпочитане е низходящия сценарий за тази двойка.

USDJPY

Фалшивия пробив от основната трендилиния на подкрепа (в червено) ни даде валиден възходящ сигнал в петък, като цената направи връх на 89.81, но закри малко по-ниско на 89.06. Сигналите са неутрални в близка перспектива, но като цяло възходящия сценарий остава непокътнат. На четиричасовата графика се вижда, че цената сега тества треундлинията на подкрепа (светло синьо). Пробив под трендлинията би трябвало да е сериозна заплаха за бичите изгледи с цели поне към 87.35. Възходящото продължаване ще бъде потвърдено само ако натиска нагоре е способен да пробие над трендлинията на съпротива (тъмно синьо).

USDCHF

Долар/франк продължи възходящия моментум в петък, като направи връх на 1.0367 и закри на 1.0340. Краткосрочните сигнали са неутрални, но като цяло сме в модел на покупки за двойката на този етап с краткосрочна възходяща цел около 1.0450. CCI е в прекупна зона и в посока надолу на четиричасовата графика, така че трябва да се внимава за потенциален низходящ натиск с тестване на подкрепата 1.0230. Пробив под тази зона би трябвало да ни отведе в неясна зона за търговия и може да е възможна заплаха за възходящите прогнози с тестване на 1.0120-1.0160.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *