Кредиторите откриха дупка от 2.5 млрд. евро в гръцките финанси

Дупка в бюджета на Гърция от над 2.5 милиарда евро разкри техническата група на Европейската комисия, Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейския фонд за стабилност, пише вестник „Етнос“.

Екипът в Атина прави пълен одит на разходите и приходите на кабинета на премиера Алексис Ципрас във връзка с предложените от него структурни реформи, които смята да реализира, за да бъдат деблокирани оставащите над 7 млрд. евро от спасителната програма за Гърция.

Позовавайки се на правителствени източници, вестникът твърди, че проверяващите оценяват бюджетните показатели на страната въз основа на задълженията, поети от предходното правителство на Атина и в рамките на мерките, предприети от бившия министър на финансите Гикас Хардувелис.

Централната банка на Гърция обяви вчера, че държавата отново е влязла в бюджетен дефицит. Според нейните данни в хазната не достигат 684 милиона евро за първите два месеца на годината, в сравнение с излишък от 139 милиона евро през януари и февруари 2014 г.

Премиерът Алексис Ципрас пък увери, че заплатите и пенсиите няма да бъдат намалявани заради преговорите с кредиторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *