Кремиковските металурзи излязоха на поредния си протест в столицата

Ако нехайното отношение на управляващите продължи, металурзите ще бъдат принудени да стигнат до бой. Това каза синдикалният лидер на КТ Подкрепа в Кремиковци Людмил Павлов.

Последните три дни трябва да покажат на управляващите, че кремиковските металурзи няма да се откажат и ще стават все по-остри в действията си, каза още Людмил Павлов. Синдикалистите заявиха, че имат пълната подкрепа на хора от бранша от цялата страна и се заканиха да направят втори национален протест през идната седмица.

Кремиковските металурзи излязоха на поредния си протест в столицата. Те тръгнаха от моста Чавдар, преминаха по бул. „Дондуков”, който бе затворен и охраняван от полиция, за да се съберат на площад „Александър Невски”. От там шествието им ще продължи до сградата на Министерския съвет.
И днес протестните действия на металурзите ще имат за цел да привлекат вниманието на правителството. Ето какво Людмил Павлов, лидер на КТ Подкрепа в Кремиковци:
13 месеца ние се молехме да ни приемат и да се разберем за Те не си направиха труда да обърнат внимание на кремиковските работници, оттук натам те ще ни се молят да сваляме митингите, а нашите митинги от ден на ден ще стават все по-силни и по-мощни. Бъдете сигурни, че ние имаме техника и такива възможности, че няма точка около София, която да не я блокираме, когато си поискаме. Няма да се предадем докато няма ясна и точна позиция за съдбата на Кремиковци и за тези наши колеги, които бяха освободени от януари и тези, които предстои да бъдат освободени трябва да си получат необходимите пари за годините положен труд в Кремиковци.
Работниците очакват и финализиране на преговорите между правителството и бразилската компания CSN, която заяви интерес към производството на кокс в комбината.

darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *