Кризата замрази цените в зимните курорти

Ценовите нива на българските и европейски курорти се доближават, Това показва проучване на TouristMedia.info. В момента пакетите за българските курорти варират от 300 до 700 лв. за 6 – и 7-дневни почивки на база закуска или закуска и вечеря. Отделно се заплащат и картите за ски съоръженията. В същото време между 300 и 400 EUR са пакетите за 1-седмична почивка в австрийския курорт Кицбюел с карта за ски съоръжения.
Цената се оскъпява единствено от транспорта до съответната държава. В Австрия средната цена за нощувка на човек в 3-звезден хотел варира от 44 до 69 EUR. За ски карта за един за един ден потребителите трябва да приготвят между 35 и 40 EUR. В Лех и тюрс цената достига 70 EUR на ден.
Малко по-евтино за българина излиза в Италия. Там цените за дневни ски карти варират между 33 и 40 EUR, а нощувката в хотел 3 звезди е между 40 и 80 EUR. По-скъп излиза в Швейцария, където лифт картата е между 45 и 70 EUR, а нощувка в 3-звезден хотел е между 40 и 80 EUR.
Не се наблюдават масови увеличения на цените. Това е един от изводите от проучване на Българската национална асоциация на потребителите. Оттам констатират, че за предстоящия зимен сезон има значително увеличение на броя на съоръженията за изкуствен сняг. Почти всички курорти у нас предлагат отстъпки от 10-15% от цените на картите при наемане на ски-екипировка. От центъра препоръчват на потребителите задължително да сключват планинска застраховка. Тя е включена в цената на картите за Банско, Добринище, Боровец, Витоша и Пампорово.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *