Кризата променя Уол Стрийт, банки регистрират изтичане на мозъци

На Уол Стрийт се усеща атмосфера на масово изселване, но не само сред онези, които ги уволняват. Сега, когато Вашингтон нападна възнагражденията и затегна регулативната рамка за банките, се наблюдава изтичане на мозъци при някои от най-големите, пише „Ню Йорк таймс“.
Това са някои от онези банки, които обвиняват в предизвикване на най-лошата икономическа криза от Голямата депресия насам.
Все повече топ банкери напускат „Голдман Сакс“, „Морган Стенли“, „Ситигруп“ и други, за да се насочат към банки, които не работят при толкова строга регулация, включително чуждестранни банки или нови компании, които искат да се вградят във финансовата система на бъдещето.
Други напускат заради културен сблъсък в сливащите се компании, като „Бенк ъф Америка“ и „Мерил Линч“, а някои просто се пенсионират по-рано.
Загубата на висококвалифициран персонал със сигурност безпокои банките. Но други финансови експерти вярват, че това е началото на една по-мащабна и необходима промяна на облика на Уол Стрийт, доминирана прекалено дълго от шепа основни играчи, допринесли за финансовата криза. Те смятат, че за страната може би е по-добре, ако банковата система не е толкова концентрирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *