Крушкова: България ще е част от новата туристическа карта на Европа

Проектът на ЕК „Отлична туристическа дестинация“, по който България спечели финансова подкрепа за реализирането на национален конкурс, цели да бъде създадена нова туристическа карта на Европа от малко познати райони.

Това заяви в предаването „Преди всички“ на БНР Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм (ДАТ), предава агенция Фокус.

Крушкова изтъкна, че става въпрос за дестинация, свързана с духовното наследство на страната, „на нематериалното, което не може да бъде заснето с фотоапарат, пипнато с ръка, построено или намерено в недрата на нашите земи“.

На този етап това е един конкурс на идеи, който ще бъде факт с обявяването на победителя във всяка една от 17-те страни, които участват, сред които е и България, а на по-късен етап – октомври месец, ще бъде избрана една „отлична европейска туристическа дестинация“.

Тази дестинация в България ще бъде свързана с тракийското наследство у нас.

Изборът на ДАТ Крушкова аргументира така: „Решихме, че тракийското материално наследство е добре познато, но колкото и познато да е то, толкова непозната е душевността на българите от онова време, личностите, които са живели по територията на нашата страна“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *