Кувейтски шейх строи вилно селище в Пернишко

Кувейтски шейх ще строи вилно селище в пернишкото село Рударци. На 8 декара терен в полите на Витоша арабите ще построят 35 къщи. Инвестицията е за 35 млн. евро.

Сделката по придобиване на частните имоти с обща площ 8 декара в пернишкото курортно село Рударци е реализирана чрез регистрирана в България арабска фирма. Парцелът е купен от името на емирство Кувейт. Според представения в община Перник проект на терена, намиращ се на пътя за резиденция Витошко, ще бъде вдигнато вилно селище с 35 къщи. Инвестицията по изграждането на кувейтската VIP махала в полите на Витоша възлиза на 25 млн. евро.

Къщите ще се обитават от граждани на емирството, сред които и петролни магнати, привлечени от красотата на българската природа. Свободна продажба на жилищата не е предвидена. В близко време, за да огледа имота си в Рударци, се очаква да пристигне лично шейхът собственик, съобщи заместник-кметът на община Перник Михаил Михайлов. Според него сделката в Пернишко е първата на високопоставени кувейтци в страната ни.

Работните проекти за новото селище са одобрени. Единственият проблем е свързан с осигуряването на вода. За да докарат питейната течност до къщите, арабите ще реализират със собствени финансови средства залежал с години воден проект на намиращото се в близост до имота село Драгичево.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *