Куклата Барби стана холограма

Отговаря на въпроси, пее, танцува и променя външния си вид

Американският производител на играчки Mattel показа нова версия на куклата Барби, изпълнена във вид на холограма, по време на изложението Toy Fair в Ню Йорк.

Barbie Hello Hologram играе ролята на приятелка на детето, която отговаря на прости въпроси, разказва за времето, пее, танцува и променя външността си – не само дрехите, но и цвета на косата и кожата.

По време на изложението Mattel демонстрира три външности на куклата, но при пускането й на пазара ще бъдат готови много повече варианти.

Barbie Hello Hologram все пак не е пълноценна холограма. За прототипа на куклата е използван само ефект на холограмата, без лазери, пише technews.bg. Ето защо заедно с триизмерното изображение потребителят вижда и двумерно такова, което прилича на проекция върху полупрозрачно стъкло, но не може да се види на кутията отстрани.

Играчките за общуване с деца повдигат въпроси, свързани с неприкосновеността. Mattel уверява, че не съхранява никаква информация на своите сървъри и нейният продукт отговаря на всички изисквания на Закона за защита на конфиденциалността на децата в интернет (COPPA).

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *