Курортите по Южното Черноморие смъкват драстично цените

Септемврийските почивки по Южното Черноморие може да паднат с до 50% тази година, а във Варна и близките курорти – с над 20-30%, твърдят от бранша. През септември обикновено хотелите свалят цените до 30%, но заради по-слабия сезон тази година има вероятност да ги намалят и с повече на отделни места, само и само да не хлопнат кепенци по-рано, пише “24 часа“.

Спорно е дали това е добре, особено след туристически сезон, който бе спасен в последната минута с участието на доста българи, които това лято загърбиха Гърция и Турция. От дни почти навсякъде по морските курорти на юг са пуснати пакети с 15 до 20% намаление, което важи за периода до 6 септември, който е преходен и вече се води извън високия сезон. Истинската евтиния започва оттогава с много по-изгодни оферти. В най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг може да се почива на много прилични цени. До 25 септември там намалението ще е с 30%, след което цените падат наполовина. Въпреки това отделни хотели са обявили от първите дни на септември нощувки с 50% по-ниска цена от пиковите юли и август.

Така например в 4-звезден хотел на втора линия ол инклузив излиза 45 лв. на вечер, а по-навътре в курорта се намират стаи и за 30 лв. със закуска и вечеря. Същият икономичен пакет в хотел с 5 звезди на първа линия е 50 лв. Само на самия плаж хотелите, които се броят на пръсти в Слънчев бряг, държат цени от 60 лв. нагоре за ол инклузив, като в бутиковите нощувката стига до 80 лв. Така за едно 3-членно семейство седмичната почивка в Слънчев бряг през септември в 4-звезден хотел ще струва 700 лв. с отстъпката за дете, а в 3-звездни пада и под 600 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *