КФН наложи временна забрана за търговото на Балкан АД

Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на Напредък Холдинг АД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник Дилингова финансова компания ООД, гр. София на акции на Балкан АД, гр. Ловеч от останалите акционери на дружеството.

Напредък холдинг АД, който е мажоритарен собственик в Балкан АД, Ловеч, отправи търгово предложение за изкупуване на акциите на останалите акционери в края на 2009 г. Предложената цена беше 11.37 лв. за акция от Балкан АД, като в търговото предложение е посочено, че след изтичане на срока за приемане на търговото предложение Балкан АД може да престане да бъде публично дружество. Освен това и Напредък Холдинг АД е заявил, че възнамерява да поиска отписване на Балкан АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.
Неотдавна от Балкан АОД съобщиха, че от 01.02.2010 г. е планирано намаляване на броя на персонала в дружеството с около 10%.
Последната сделка с акциите наБалкан АДе от 12.01.2010 г. на цена 9.06 лв. за брой. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 5 708 389 лв. Напредък холдинг АД притежава близо 50% от акциите на Балкан АД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *