КФН отвори телефонна линия за жертви на Християн Пашков

Ако има негови клиенти, които се чувстват ощетени от действията му по силата на сключени договори за доверително управление на портфейл от ценни книжа и за брокерски и регистрационни услуги, те могат да позвънят на тел. 02/94 04 999, призовават от КФН. Апелът им идва след публикации, които разкриват, че Пашков е проверяван от прокуратурата за извършени измами.
След като преди месец DarikFinance.bg потърси КФН, за да се установи дали институцията работи по сигнали срещу шефа на варненския инвестиционен посредник, от Надзора отговориха, че към 25 януари постъпили жалби няма.
Днес от комисията съобщават, че наскоро са постъпили жалби от две юридически лица и две физически лица. Същите са свързани с претенции на лицата, отнасящи се до невъзстановяване на парични средства, предоставени във връзка с Договори за доверително управление на портфейл от ценни книжа и Договори за брокерски и регистрационни услуги.
Предвид на това КФН е започнала проверка на определени обстоятелства, свързани с дейността на лицето Християн Пашков – изпълнителен директор на инвестиционен посредник Реал финанс АД.
КФН обръща внимание и на това, че не може да отговаря за евентуалното наличие на криминален елемент в действията на разследвания Християн Пашков, предвид което ще търси и оказва съдействие на разследващите органи.
На 23.02.2011 г. е постъпило писмо от Холдинг Варна АД – мажоритарен собственик на Реал финанс АД, за извършвана инвентаризация на активи и парични средства на дъщерното дружество – Реал Финанс АД, като в същото се изразява готовност за оказване на съдействие на контролните органи и такива, насочени към запазване интересите на трети добросъвестни лица, клиенти на инвестиционния посредник.
От наличната в КФН отчетна информация е видно, че към 31.01.2011 г. Реал Финанс АД отговаря на изискванията на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници, пише още в писмото на комисията.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Дарик Финанс
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *