КФН отне лицензите на Д Секюритис и ДЗИ – Инвест

Комисията за финансов надзор /КФН/ отне издадените лицензи за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ИП КД Секюритис ЕАД и на ИП ДЗИ – Инвест АД, въз основа на искане за отнемане на лиценз от страна на дружествата.
Припомняме, че КД Секюритис върна доброволно лиценза си. На 30 март едноличния собственик на КД Секюритис – КД Груп, е взел решение за прекратяване на дейността му и е упълномощил Съвета на директорите да предприеме всички необходими действия по доброволно връщане на лиценза.
На днешното си заседание надзорът издаде разрешение на управляващо дружество Евър управление на активи АД, за прекратяване на дейността на договорен фонд Евър Инвест. Одобрява Константин Василев за ликвидатор на договорния фонд.
КФН одобри предложената от ИП Астра Инвестмънт АД оздравителна програма за привеждане на капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционния посредник в съответствие с изискванията на наредбата. Надзорът задължи дружеството да внесе отчет за капиталовата адекватност и ликвидност, счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите към 31 януари 2010 г., както и първични счетоводни документи, доказващи изпълнението на оздравителната програма, в срок до 3 февруари 2010 г.
Комисията издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Рекорд Кар Холдинг АД за закупуване на акции на Балканкар – Рекорд АД от останалите акционери на дружеството чрез инвестиционен посредник София Интернешънъл Секюритиз. Цената на една акция, предложена от търговия предложител е 9.32 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *