Лаборатория по роботика отвори врати в ТУ-София

Новата лаборатория на ТУ-София е оборудвана със съвременни индустриални технологии

Модерна база с промишлени роботи и съвременни индустриални технологии отвори врати тази седмица в Техническия университет – София. Лабораторията „Роботика и автоматика“ се намира на 2 етаж в блок 9 на университета.

В нея ще могат да се обучават до 17 студенти едновременно .Новата учебна база е оборудвана от българската инженерингова компания „Ехнатон България“, в партньорство с „Мицубиши Електрик“. Тя разполага с индустриален робот MELFA, 4 броя различни като тип и функционалности индустриални стендове, 3D-принтер и софтуер за техническо зрение, информира technews.bg.

Инвестицията в наука и развитие на територията на университета е част от сътрудничеството между бизнеса и образованието, подчертаха от ТУ-София. В лабораторията ще могат да се обучават до 17 студенти едновременно, като за всеки от тях е осигурено индивидуално работно място.

Индустриален робот MELFA е част от оборудването на лабораторията

Оборудването е конфигурирано така, че стендовете са свързани с работните места в мрежа, т.е. всеки студент ще може да управлява всички стендове от своето място. По този начин бъдещите инженери ще имат възможност да усвоят иновациите в индустрията и свържат знанието с приложния опит.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *