Лазар Колев: Невинен съм и трябва да бъда оправдан

Това заяви в последната си дума пред Пазарджишкия окръжен съд подсъдимият по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски – Лазар Колев, цитиран от „Фокус“.
Съдебният процес, който започна на 7 февруари т.г., навлезе в заключителната си фаза. На днешното заседание, след като магистратите изслушаха подсъдимия, започват пледоариите на обвинението чрез окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева, на гражданските ищци – родителите Фани и Стоимен Белнейски, и защитата на Колев чрез адвокатите баща и син Марин и Димитър Марковски.
Според Лазар Колев цялото досъдебно производство е водено тенденциозно, преднамерено и е свързано с извършването на много нарушения от страна на следователя Веселин Мартински. „Не е ли престъпление да ме извеждат постоянно без адвокат, да ми обяснява, че е по-добре да скоча от прозореца на кабинета, защото ме очаква 100% доживотна присъда, която е предварително уговорена със съда, тъй като той не е губил дело и дори да си хвана десет адвокати като Марковски, пак ще бъда осъден. Цялото дело е свързано с една цел – да бъде осъдена една удобна изкупителна жертва като мен. Не е ли престъпление, когато обвиняваш един невинен човек, да се явиш пиян на предявяване на материалите по делото, както беше следователят Мартински”, каза още Колев.
По думите му това може да бъде потвърдено от охраната и адвокатите. „Нещо повече – цигарата на следователя падна върху папките по делото и ако адвокат Марковски не беше я вдигнал, тези папки щяха да са доста по-малко. Невинен съм и ако има правосъдие в тази държава – трябва да бъда оправдан. За да е спокойна съдийската ви съвест, ще кажа, че ако сте решили да бъда оправдан, вие не оправдавате виновен изрод, а човек”, категоричен бе подсъдимият.
Той отказа да отговаря на въпросите на обвинението, на родителите и на съда, но се обърна към магистратите с думите: „Смятам, че не се води честен процес, не искам да отговарям, защото се отказаха експертизи и важни доказателства. Ако някой има притеснения, аз нямам”.
Пазарджишкият окръжен съд трябва да се произнесе с присъда веднага след приключване на процеса по същество.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *