Левон Хампарцумян: Спадът на UniCredit няма как да се отрази на Булбанк

DarikFiance.bg потърси мнението на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян по повод спада на акциите на италианската банка UniCredit на капиталовите пазари в понеделник и вторник. УниКредит Булбанк е част от основната европейска финансова група УниКредит Груп.
Акциите на водещата италианска банка UniCredit вчера се сринаха на борсите, което поставя под съмнение финансовата й стабилност, въпреки че италианските власти изразиха увереност в стабилността на банковата система на страната, съобщи снощи БГНЕС.
Bloomberg информира за спад вчера от 12.67% или 38 евроцента до ? 2.60 на акция, след като и в понеделник имаше спад в цената на книжата на банката.
„Този спад на цената на UniCredit е в контекста на общ спад на всякакви компании, включително банки, включително UniCredit. Общо взето това няма как да има каквото и да е влияние върху стабилността на Булбанк. Нещата трябва да се видят в развитие, защото показателите на групата са много добри. В момента, в който борсите се успокоят, тенденцията ще се обърне”, каза за DarikFinance.bg Левон Хампарцумян.
По повод последните събития на финансовите пазари, главният изпълнителен директор на Булбанк поясни : „Това са големи пазари, които са много по-дълбоки от българския. Това което е важно, е да се гледа работата професионално, за да няма директно въздействие върху начина, по който работим и за начина, по който предлагаме услугите на клиентите”, категоричен бе Хампарцумян.

DarikFiance.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *