Летище Варна посрещна пътник номер 1 500 000 за тази година

Милион и 500-хилядният пътник за тази година бе посрещнат днес на летището във Варна, съобщи Dnes.bg. Гости на тържеството бяха министърът на транспорта Петър Мутафчиев, депутати, общественици.

Късметлийката беше Палм Пайви от Финландия, която пристига на почивка в „Златни пясъци“. Тя посещава България за първи път.

До края на годината се очаква да бъдат посрещнати и изпратени още около 90 000 пътници, съобщи изпълнителният директор на летището Янко Янков. През цялата минала година броят на пътниците, преминали през терминалите на Варненското летище е 1 334 145. Към момента ръстът на пасажерите е над 16 процента.

С повече от 30 на сто е нараснал броят на пътуващите от Великобритания, 21 процента е ръстът на гостите от Русия.

Летният чартърен сезон за летището ще приключи на 31 октомври. След това то ще работи по зимни чартърни програми и по редовни полети по седем вътрешни и международни линии.

Възможна е частична приватизация на Параходство „Български морски флот“, коментира след тържеството министър Мутафчиев. Той подчерта, че в началото на 2006 г. ще стане ясна стратегията за развитие на дружеството. До 3-4 седмици ще излязат и резултатите от проверката в БМФ на договорите за отдаване на кораби на тайм-чартър, посочи още транспортният министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *