Лизингът на самолети ще бъде новият хит

Клиентите на УниКредит Лизинг могат отскоро да се сдобият със собствен самолет без да блокират собствени средства, ако го закупят на лизинг. Услугата е разработена за партньори с добра кредитна история на цялата УниКредит Груп в България, която включва УниКредит Булбанк, УниКредит Лизинг, УниКредит Факторинг, УниКредит Кларима, Пайъниър Инвестмънтс.

„Нашата цел е да предложим на клиентите удовлетвореност на разумна цена. Затова създадохме първия финансов продукт, който дава не само възможност за лизинг на самолет, но включва и пълно съдействие по поддръжката”, коментира Ернст Махарт, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизулъинг.

Основната оферта включва специален лизинг на два модела самолети – DA40 Diamond Star и DA42 Twin Star.

Цената на един DA40 Diamond Star е 199 800 евро, като чрез УниКредит Лизинг встъпителната вноска е в размер на 25% (49 950 лева). Лизингът е със срок от 48 месеца при месечна вноска от 3.181.97 евро. Застраховка „Каско” за една година за този самолет е 5745.24 евро, а за „Гражданска отговорност” и застраховка на местата е 5500 долара.

DA40 Diamond Star притежава отлични технически характеристики, максимална сигурност (263 км/час) и минимален разход на гориво( 15.1 л/час), тъй като е с дизелов двигател. Това го превръща в предпочитан самолет за обучение. Пилотският пулт е напълно електронизиран, подобно на тези на Боинг, което улеснява управлението му.

Вторият тип самолети DA Twin Star е четириместен самолет, оборудван с два дизелови двигателя Thielert Centurion 1.7 и интегрирана система Garmin G1000. Любопитно е, че с него е осъществен първият трансатлантически полет без прекъсване с дизелово гориво в историята на общата авиация. За полет от София до Солун например разходът за гориво е само 39 лева, а разстоянието се взема средно за час и 10 мин.

Този самолет струва 409 750 евро. Началната вноска на лизинга е една четвърт от цената (102 437 евро). При лизинг от 48 месеца вноската на месец е 6525.57 евро. Застраховка „Каско” за година е 9834 евро, а Гражданска отговорност и застраховка на местата е 5500 долара.

Заедно с лизинга клиентите получават безплатно техническо обслужване (до 600 часа), което включва консумативи и труд за времето на лизинговия период, както и съдействие за осигуряване на охрана и съхранение на самолетите и наемане на летателен състав при нужда. Допълнително УниКредит Лизинг осигурява преференциална цена от 1650 евро за теоретичен и практически курс за издаване на свидетелство за правоспособност на пилот любител (PPL – Pilot Private License).

По информация на УниКредит Лизинг първите лизингови сделки за самолети у нас вече са факт.

Общият портфейл от продукти на УниКредит Лизинг включва лизинг на нови и употребявани автомобили и камиони, индустриално, търговско и бизнес оборудване и недвижими имоти, както и застраховане и финансови консултации. Клиентите на компанията могат да се възползват от досегашната успешна практика на сътрудничество с клоновата мрежа УниКредит Булбанк.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *