Лондон иска да въведе по-строг визов контрол за студентите

 
Британското правителство иска да въведе по-строг визов контрол за младите хора, които идват да учат в страната. Властите са се задействали заради ново проучване, което показва, че огромен брой хора използват студентските визи, за да останат незаконно на Острова.
Проучването на британското вътрешно министерство проследява какво се е случило с всички чужденци от страни извън Европейския съюз, дошли да живеят на Острова през 2004 година. Оказва се, че за този период най-много визи са били издадени на студенти – общо 186 000. Изследването е установило, че 5 години по-късно една пета от тях продължават да живеят в Обединеното кралство.
Министърът по имиграционните въпроси Деймиън Грийн заяви, че студентските визи са се превърнали в основен канал за влизане в страната. Той посочи, че правителството ще вземе строги мерки: „Вече въведохме ограничение върху работните визи, което е вторият най-разпространен начин за влизане в страната след студентските визи. Явно ще трябва да ограничим и броя на студентите, защото мнозина от тях не идват тук, за да участват в това, което бихме нарекли ценен академичен курс”, посочи британският министър по имиграцията.
Деймиън Грийн съобщи, че едва половината от чуждестранните младежи се записват в британски университети. Останалите посещават колежи или училища за английски, някои от които са само параван за узаконяване на престоя в страната.
 
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *