Лукойл Гарант се влива в ЦКБ Сила

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор даде разрешение за вливането на ПОД „Лукойл Гарант България” АД в ПОАД „ЦКБ Сила” АД. КФН прецени, че са спазени изискванията на нормативната уредба, платежоспособността на приемащото дружество след преобразуването е доказана, а интересите на осигурените лица и пенсионерите са запазени.
В резултат на вливането „ЦКБ Сила” става универсален правоприемник на „Лукойл Гарант”, което се прекратява без ликвидация. Управляваните от прекратеното дружество три пенсионни фондове се вливат във фондовете, управлявани от „ЦКБ Сила”.
Дружествата, участващи в преобразуването, са уредили както гаранциите за запазването на правата на осигурените лица и пенсионерите, така и задълженията, които поемат към тях във връзка с преобразуването.
Осигуряваните досега в „Лукойл Гарант“ вече ще имат партиди в „ЦКБ Сила“, а средствата и доходността, натрупани по партидите им, както и историята на движенията по нея, ще се прехвърлят автоматично. Всички техни права се запазват, новото дружество ще изплаща отпуснатите пенсии в съответствие с пенсионните договори, които осигурените са сключили с „Лукойл Гарант“. До месец след прехвърлянето на партидите им в новото дружество осигурените имат право да сменят осигурителя си, без да плащат такси за това.
„ЦКБ Сила“ ще уведоми персонално осигурените лица, пенсионерите, осигурителите и другите осигурители в управляваните ликвидираното дружество пенсионни фондове за промяната и за свързаните с нея техни права.
И двете дружества, участващи в преобразуването, са част от групата на холдинга „Химимпорт“. „ЦКБ Сила“ се управлява и отчасти притежава от „ЦКБ груп асетс мениджмънт“, изцяло собственост на „Химимпорт“. „Лукойл Гарант“ е собственост на „Химимпорт инвест“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *